1
2
3
4
5
6
Glade kunder
1

Bordpladetop med Forbo Furniture Linoleum i farven Pistachio

2

Underlagte kanter i massivt egetræ

3

Softclose låger med kop greb i massiv messing

4

4 store skuffer i massivt egetræ med fingersamlinger på den anden side

5

Korbus i egetræsfineret mdf og massivt egetræ

6

Sokkel i massivt egetræ i niveau med eksisterende køkken

Egetræskøkkenø med Pistachio Linoleumsbordplade

Til Katrine og Stevi har jeg bygget denne simple køkkenø på mål. Det eksisterende køkken fra IKEA dækkede fint familiens behov i forbindelse med madlavning, men der manglede opbevaring. Katrine og Stevi havde derudover et ønske om at få lidt flere naturlige materialer ind. Vi endte på denne kombination af linoleum og egetræ, begge levende materialer, som bidrager køkkenet med varme og stoflighed.

Køkkenøen har mod køkkensiden 4 store skuffer med god plads til madvarer og store gryder. På modsatte side vender 4 låger ud mod køkkenalrummet, og gemmer på hylder til yderligere opbevaring.

Den ekstra bordpladeplads bruges til børnenes lektielæsning, og når Katrine bager surdejsboller. Køkkenøen inviterer til flere aktiviteter og inddrager dermed hele rummet, hvor man før stod med ryggen til under madlavningen.

Linoleums bordpladetop

Der er 2 mm forbo linoleum på toppen, som changerer i farven afhængigt af lysindfaldet. Kanterne er af massivt egetræ, og de er selvfølgelig underlagt.

Linoleum er en blanding af linolie, harpiks, træmel og kalk, som hos Forbos afsluttes med en særlig overfladefinish. Det efterlader en overflade, som er naturligt antistatisk. Overfladen bliver aldrig statisk ladet og tiltrækker derfor ikke støv og snavs. Det gør den nem at holde i det daglige.

I den nyeste Furniture-kollektion fra Forbo er det klassiske farvesortiment blevet suppleret med nye farver, der dækker både friske og lyse nuancer samt mere varme og naturlige varianter. Katrine og Stevi valgte den nye Pistachio, som er en smuk lys blågrøn farve.
.

Korpus

Korpus er bygget på mål, så køkkenøen passer i lige præcis dette rum. Ved nøje opmåling og opstregning i starten af processen, har vi sikret den rigtige balance af opbevaring og plads til at komme rundt i køkkenet. Der er brugt møbelplader beklædt med egetræsfiner. De kanter der møder låger og skuffer, er beklædt med massivt egetræ for øget slidstyrke. De indvendige egetræsskuffer er samlet med fingersamlinger – en detalje der afslører sig selv når skuffen trækkes ud.

De runde messinggreb på låger og skuffer går i ét med overfladen, hvilket betyder, at man ikke hænger fast, når man bevæger sig rundt i køkkenet.