Håndbygget meditationsskamler på bestilling

Her kan du få bygget en solid ergonomist meditationsskammel der passer perfekt til dig og din krop. Meditationsskamlerne bliver fremstillet efter ønske, i den træsort du ønsker. Vælg mellem ben i midten, siden, afrundet eller flade. Sammen finder vi den helt rette siddevinkel på sædet så du får en bænk der aflaster dig så du kan sidde ubesværet.

2 næsten ens meditationsskamler

Meditationsbænk nr. 9 og 10

To meditationsskamler håndlavet af en bordpladerest,…

Meditationsbænk nr. 8

Meditationsbænk af mahogni. En rest af en køkkenbordsplade.…

Meditationsbænk nr. 7

Håndlavet garageprojekt.  Denne bænk er lavet af gamle…

Meditationsbænk nr. 6

Denne bænk er af dansk egetræ. Ovntørret til 8-10 % fugtighed.…

Meditationsbænk nr 4

Håndlavet projekt, foran caféen i efterårssolen. Denne meditationsbænk…

Meditationsbænk nr 3

Denne bænk er lavet af nordamerikansk douglasgran fra NV Auto…

Meditationsbænk nr. 2

Håndlavet projekt, foran caféen i efterårssolen. Denne meditationsbænk…

Meditationsbænk nr. 1

Det første bænk-projekt, lavet foran caféen efter et Vipassana…

Hvorfor bruge en meditationsskammel

Kvinde der sidder i seiza på taburet og meditere.

Når du sidder på en seiza skammel bære den størstedelen af dit torsos vægt, og skåner således dine ben, knæ, angler og fødder. Det let vinklede sæde fremmer en god kropsholdning og lindrer pres på ryg.

Med en meditationsskammel bliver det fysisk mere behageligt at opretholde en sund sidde-stilling og en opmærksom meditation over længere tid.

Så kan en meditation skammel gøre dig bedre til at meditere?
Hvis du ikke er smidig nok til lotus-stilling, og ikke føler dig jordnær på en stol, kan du overveje at prøve en lille skammel. Man skulle ikke tro det, men det gør en kæmpe forskel. Idet du bliver bedre i stand til at opretholde en god kropsholdning, er der én mindre hindring for en god praksis.

Når du kan sidde med din ryg i en naturlig ret stilling med et lille svaj, vil du opleve at det er nemmere at trække vejret. Idet du ikke bekymre dig om fysiske hindringer, kan du fokusere din opmærksomhed på meditationen.

Der er mange der oplever deres meditation som mere vellykket, når de sidder korrekt.

En meditationsskammel er heller ikke helt så komfortabel som en seng eller en stol, det kræver lidt at sidde på den. Det hjælper dig med at forblive tilstedeværende. Er du ved at falde i søvn på en meditationsstol, bliver du automatisk vækket i det du falder sammen, og kan således vende tilbage til meditationen :)

Så hvorfor vælge en håndbygget meditationsskammel?
Her er 3 tips til at en god sidestilling på en meditationsskammel:

  1. Sørg for at skamlen har den rette vinkel. Dit bækken må gerne vippe lidt fremad. Du skal kunne hvile jævnt på sædet. Hvis vinklen ikke passer til din krop, kan du opleve at stolen begynder at “skære.” Hvis vinklen er for høj, kan du opleve en følelse af at blive vippet af stolen. Er vinklen for lav, kan du opleve at du falder sammen. Med den rette vinkel undgår du at stresse ryghvirvlerne nederst i rygsøjlen
  2. Sørg for at skamlen har den rette højde. Der skal være plads til dine ben og fødder under skamlen, men skamlen skal ikke være så høj at du hviler på knæene, eller at forkanten begynder at “skære” på dine lår. Er du meget fleksibel omkring anglerne kan du måske sidde lidt lavere. Er du ikke, er det nok at fortrække med mere plads om benene. Der skal være et hvis samspil mellem vinkel og højde.
  3. Sørg for at prøve en skammel. Det er nærmest umuligt at tænke eller måle sig frem til den rette siddestilling. Sørg derfor for at prøve nogle skamler inden du køber. Du kan selvfølgelig prøve at sjusse dig frem ved at sidder på børger, og varierer lidt i højden. Det tager som regel 15 min eller mere for du mærker hvor de helt små justeringer skal til.

Prøv en meditationsskammel

Meditationsskamlerne variere en del i højden, bredden, vinkel og i det hele tage hvordan de føles. Taburetterne har meget tilfælles, men med hensyn til siddekomfort er det de små variationer der gør forskellen.

Ta en skammel med hjem og prøv inden du køber. Hvis ikke en af mine eksisterende skamler passer til dig, både i sidekomfort og design, bygger vi bare en splinterny en til dig.

Skal der lidt justeringer til efter et par uger med skamlen, klare vi også det.

Priser

  • Håndbygget fra lager
  • 1500,-
  • Køb en af vores håndbyggede meditationsskamler. Du må gerne prøve den, inden du beslutter dig.
  • Håndbygget på bestilling
  • 3000,-
  • Få et skamler med hjem, brug en uge på at mærke efter, og lad os bygge en skammel ud fra dine ønsker. Du får lov selv at vælge træ fra vores lille lager med genbrugstræ.

Ring eller skriv hvis du vil prøve en skammel.