1
2
3
4
5
6
1

Egetræsplade med Hexparket, fås i nordisk eg, røget eg, eller en kombination af de to.

2

Understel i to versioner, almindelig sortjern, den ene version med lidt overfladerust.

3

På bagsiden af den vendbare plade, gemmer sig en helt glat mintgrøn velchromat overflade.

4

Det her er bare nogle blade og lidt grene der er faldet ned fra nogle træer, nok fordi det snart blir vinter.

5

BONK! måler 86 x 37 cm, og har en siddehøjde på 45 cm. Vi bygger gerne i andre mål.

6

Så, nu er der ikke mere at komme efter. Prøv at scroll’ lidt ned af siden.

BONK! Sofabord og bænk i et og samme møbel

BONK! Er et lille beskedent møbel med flere funktioner og udtryk, lidt ligesom mig. Du kan bruge det som sofabord og smide benene op på det når du ser Lykkehjulet i stuen, eller som den perfekte bænk i entreen, når du skal have dine Comme des Garçons på, inden du skal ud af døren.

Møblet består af en vendbar plade, der hviler i et jernstel. Den ene side er med egetræ og hexparket, den anden med mintgrøn velchromat. Så kan du rigtig tage fusen på dine gæster, når dit møbel skifter farve fra besøg til besøg. Stellet er af helt almindelig sortjern, og fås også i en udgave med lidt overfladerust, til dem der vil havde lidt nordvest ind i hjemmet.

Delene er håndbygget lokalt i nabolaget, alt træarbejde udført på vores værksted i NV, og Bo fra Nannasgade har svejset stellet sammen. Det hele er dog startet på Frederiksberg, hos Peter Mortensen. Peter har, foruden design og navngivning af dette beskedne masterpiece, nemlig været med til at udvikle hexparketten for Junckers. Wau, what a guy siger jeg bare!

Du har mulighed for at se det omtalte møbel i vores nye showroom på Rentemestervej 35. Så kig endelig forbi, giv et kald eller skriv, hvis der er noget vi kan hjælpe med.

3 bæredygtige versioner

BONK! Sofabord og bænk tilbydes lige nu i tre forskellige bæredygtige versionen. Natur eg, røget eg og en kombination. Bagsiden er fortsat en mintgrøn velchromat plade.

Træet kommer fra Junckers, både de anvendte gulvplanker og hexparket. Alt sammen ovntørret og super stabilt – det egner sig derfor rigtig godt til at stå indenfor. Vi genanvender så vidt muligt rester af planker, og hexparketten i sig selv, er i forvejen lavet af hvad der hidtil var et uudnyttet materiale, nemlig de korte længder i Junckers’ produktion af planker.

Det bliv ikke bedre, hva?

Nordisk Eg

Eg’en er en af de ældste hjemmehørende arter vi har i Danmark. Splinten på eg er smal med en lys grågul kulør. Strukturen og kuløren i eg er ofte livlig og dekorativ, fordi porerne i vårveddet er grove karceller, som er synlige på længdesnitfladerne, mens høstveddet består af tykvæggede celler (vedtaver) med små hulrum.

Marvstrålerne i eg er ofte over 1 mm brede og op til 50 cm høje. Det ser man tydeligt på radialt skåret (spejlskåret) træ, dvs. en planke, som er skåret udefra barken og ind til marven. Marvstålerne ses i form af glinsende felter, der kaldes spejl.

Eg er stærkt, det svinder minimalt og så er det holdbart. Derfor egner det sig særligt godt til møbler.

Røget eg

Kært barn har mange navne. Mose eg og røget eg er to der bliver brugt om samme træ. Rigtig mose eg skal have ligget i en mose i mange år før det bliver sortbrunt eller næsten helt sort. Forandringerne skyldes tildels, at garvesyren i træet er gået i forbindelse med jernsalte i mosevandet. Producenterne kan finde på at navngive og sælge træ som mose eg, på trods af, at det aldrig har været i nærheden af en mose.

Vi fortrækker at betegnelsen ’røget eg’, da det bedre afspejler den moderne behandling, der gør træet mørkt. Dog er det stadig en halv løgn, da træet hverken møder røg eller varmebehandling. Det der gør træet mørkt, er en behandling med ammoniak, der går i forbindelse med egetræets garvesyre. ”Røget eg” er dog en anerkendt betegnelse for behandlingen.

Velchromat

Valchromat er en portugisisk viderudvikling af mdf, altså et træprodukt fremstillet af løvtræ eller nåletræ, som findeles til træfibre og opblandes med voks og lim. Senere presses massen under høj temperatur og tryk for at forme plader. Valchromat plader er gennemfarvet, mere fugtfast end mdf og har en højerer densitet, hvilket gør pladerne cirka 30% stærkere end mdf.


Læs mere om træsorter på www.trae.dk

natur eg, rust stel

mose eg og natur eg, rust stel

mose eg, rust stel

grøn velchromat, rust stel

Bonk! Sofabord, Bænk, Entremøbel

Mere om BONK! Sofabord og bænk

Størrelser

BONK! Sofabord og bænk, måler 86 cm x 37 cm og er 45 cm høj. Har du brug for en længere eller kortere model, klarer vi også det.

Vendbare plader

Pladen i møblet hviler i et metalstel bygget af vinkeljern, så hvis du vil vise en anden side af BONK! og måske af dig selv, stikker du blot hånden ind under pladen og skubber op. Derefter tager du fat i pladen og vender den om, og ligger den på plads igen. Den funktion slipper aldrig op, så der er timevis af sjov i sigte, hvis du er typen, der elsker at vende ting.

Overfladebehandling

Vi overfladebehandler BONK! med Dansih Oil, da det fremhæver træets naturlige struktur og samtidig giver det en mørkere nuance. Andre bruger voks eller lak, men vi har valgt Danish Oil, da vi syntes det bringer det bedste frem i træet og giver god beskyttelse til både træ og velchromat.

Priser

BONK! Sofabord og bænk står til 4800,- kr. i størrelsen 86 cm x 37 cm. Har du brug for en længere eller kortere model, er du velkommen til at kontakte os for et tilbud.