Håndbygget-understel-til-Kæmpe-plankebord

Håndbygget understel til kæmpe plankebord

Her et håndbygget understel i massiv egetræ, for en kunde på Østerbro. Understellet bærer en massiv Maratræsplanke på 4,2 x 1 meter som er næsten 8 cm tyk. Planken har vores kunde hentet hjem fra sydasien.

Ovntørret egetræ

Vi har hentet egetræet hjem fra Uggeløse savværk – så er vi sikre på at det er tørret og håndteret på korrekt vis til møbelproduktion. Vi har brugt en planke fra midten af træet, der giver formstabilt spejlskåret tømmer.

Stellet er samlet med skjulte møbelbeslag, så det kan samles og skilles ad på midten, og dermed komme ind hos vores kunde på 1. sal.

Eboniseret sort

Da stellet skal bære en mørk Mara planke, har vores kunde valgt at få sortbejdse stellet. Ved at bejdse stellet, fremfor at male det, bevarer vi den flotte årestrukturen i egetræet.

Mara planken

Mara-træers videnskabelige navn er ”Samanea Saman” eller “Albizia Saman”.  I Sri Lanka hvor denne planke kommer fra er træerne kendt som Mara-træer, medens de andre steder i verden i daglig tale kaldes “Rain Tree”. Mara-træ er et værdsat møbeltræ, der typisk er lys brun, med mørkere åretegninger, sådan som det ses på fotoene.

Vil du vide mere om Maraplankerne har min kunde oprettet Mara by Dharma, hvor han også kan være behjælpelig med at hente planker hjem.

Går du også med et projekt, der kræver en speciallavet løsning?

Vi kan bygge efter dit behov og budget, så tøv ikke med at kontakte os for et tilbud.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Design

Med dette stel var der flere vigtige detaljer der skulle gå op i en højere enhed. Vigtigst, at dimensionerne passer til den kæmpe Mara planke. Planken vejer flere hundrede kilo, så stellet skal være stabilt og kunne bære planken uden problemer. Også vigtigt at dimensionerne passer sammen rent visuelt, når træ fra forskellige verdensdele mødes. Vi laver ofte en 3D tegning inden vi går i gang, som et værktøj til at beregne materialeforbrug, bæreevne, visualisere og snakke design ud fra.

Billeder fra lejlighed taget af fotograf Michelle Nielsen-Dharmaratne, Urland - www.urland.dk