Indbygningsreol med skrivebord og sofakrog
Det er da blevet super godt.
Skelet i møbelkvalitets birkefiner, med bagplader af mdf.
Kantprofiler og frontlister i massiv fyrretræ for øget holdbarhed.
Softclose låger med glat fyldning, uden pynte fræsning.
Indbygget vinkøleskab.
Håndmalet i hvid RAL9010.
Tilbagetrukket sokkel i niveau med fodlister i rummet.
Indbygget skrivebord af sildeparket.
Sofakrog.
Det er da blevet super godt.
Indbygningsreol til vores yndlingskunde i Virum. Et ønske om en lang indbygningsreol med plads til en sofa, et skrivebord, og et vinkøleskab. Opfyldelsen af disse ønsker kom til live med denne simple men moderne indbygningsreol. Reolen huser 3 underskabe med hver to låger, der åbner op i midten. Foroven 29 reolrum i varierende størrelser til bøger og nips.
Da en gammel kunde ringede for et par måneder siden, tog vi forbi gården og fik, foruden god kage, en kort snak om mulighederne for at bygge en langside til med en indbygningsreol. Vi blev hurtigt enige om hvordan reolen skulle se ud, da vores kunde allerede havde god fornemmelse for, hvad de ønskede sig.
Vi har bygget reolen i moduler med bagplader. Det gør modulerne stabile og nemme at transportere. De er bygget af birkefiner, og har fået påmonteret frontlister og kantprofiler af massivt træ. Det giver bedre holdbarhed, og et pænt resultat efter penslen.
Som altid med disse indbygningsreoler, bestod en stor del af arbejdet af malearbejde. Vi blev bedt om at male i hånden og sørge for synlige penselstrøg. Det blev opnået ved at bruge rullen på de store flade arealer, og straks herefter trække en finhåret bred pensel meget forsigtigt gennem malingen. I alt har indbygningsreolen fået 2 gange grunder samt 2 gange med klassikeren RAL9010.
Selve monteringen foregik ubesværet. Vi brugte to dage på at stille modulerne op, samle dem, fiksere reolen, sætte hylder i, låger på, installere vinkøleskab og skrivebord – samt gå det hele efter en sidste gang med fugepistol og pensel.
Fordelen ved birkefiner er i denne sammenhæng styrken, som også gør byggeprocessen nemmere, da birkefineren tager meget bedre imod de skjulte småsøm og skruer. Birkefineren vi anvender er CE mærket og FSC® certificeret.
Krydsfiner er laminerede træplader af tynde lag af finerplader af træ. Lagene er limet sammen med åreretningerne på kryds, så det danner en hård træplade, stærkere end tilsvarende ikke-sammenlimet træ. Grunde til at anvende krydsfiner er dens styrke, dens smidighed samt dens beskyttelse mod eventuelle brud. Krydsfinér består af et – som regel ulige – antal sammenlimede finérblade. På amerikansk kaldes materialet ‘plywood’, og lagenes antal betegnes ved 3-ply, 5-ply osv. De to yderfinerer må have parallelt løbende fibre og desuden vende marvsiden, der som følge af skrælningen er konkav, indefter, for at pladen ikke skal krumme sig. [wiki]
Lågerne er bygget af kvalitets-MDF, et oplagt valg til låger. MDF har en glat overflade og kompakte kanter der gør den velegnet til at skære i, slibe og male på. Men den primære årsag til valget af MDF til låger er, at det er et fuldstændigt dødt materiale, hvilket sikrer, at lågerne ikke ændrer form over tid, og på den måde sikrer vi, at de både åbner og lukker efter hensigten.
Heller ingen sprøjtemaling denne gang. Nærmest det modsatte. Vi blev nemlig bedt om at håndmale og sørge for tydelige penselstrøg. Det er helt sikkert med til at give reolen dét der håndbyggede look ‘n feel.